top of page
Container Yard
Despre negocierile privind Acordul de liber schimb (FTA) și Acordul de protecție a investițiilor (IPA) dintre UE și India

În 2022, Uniunea Europeană (UE) și Republica India au relansat oficial negocierile UE-India privind un Acord de Liber Schimb (ALS) echilibrat, ambițios, cuprinzător și reciproc avantajos și au lansat negocieri separate pentru un Acord de Protecție a Investițiilor (IPA). Negocierile inițiale dintre UE și India pentru un acord de liber schimb au fost lansate în 2007, dar au fost suspendate în 2013.

 

În conformitate cu declarațiile emise de Comisia Europeană, obiectivul general al negocierilor actuale este „de a maximiza potențialul considerabil de comerț și investiții dintre UE și India”. India și UE sunt deja parteneri comerciali importanți. UE este al treilea partener comercial al Indiei ca mărime, reprezentând aproape 11% din comerțul indian în 2021. India este al 10-lea cel mai important partener comercial al UE, reprezentând peste 2% din comerțul UE în 2021. Liberalizarea comerțului și a investițiilor între UE și Prin urmare, India reprezintă o oportunitate pentru creșterea economică și crearea de locuri de muncă. În plus, la fel ca toate acordurile de liber schimb ale UE, se așteaptă ca acest viitor acord să includă dispoziții ambițioase și aplicabile privind comerțul și dezvoltarea durabilă și să promoveze standarde ridicate de mediu și de muncă în UE și India.

Despre această evaluare a impactului asupra comerțului și durabilității

Evaluarea impactului asupra durabilității comerciale este o analiză solidă a impactului potențial pe care Acordul de liber schimb și Acordul de protecție a investițiilor negociat între Uniunea Europeană și Republica India l-ar putea avea asupra economiei, vieții sociale, mediului și exercitării drepturilor omului în India sau UE (inclusiv regiunile ultraperiferice ale UE). Evaluarea se bazează pe modelarea economică, revizuirea literaturii de specialitate, analiza datelor statistice și consultări continue și ample cu părțile interesate.

 

Legat de zonele de impact, analiza constă din patru piloni de sustenabilitate: economic, social, de mediu și cel legat de drepturile omului. În plus, prin studii de caz, SIA oferă o analiză aprofundată asupra unor probleme specifice.

Contact us

If you would like to be informed regularly about the project or get in touch with us, please fill in the contact form.

contact

Project Timeline

JAN 2023

FEB 2023

MAR 2023

MAR - JUL 2023

SEP 2023

SEP 2023

OCT 2023

Rocket.jpg
Rocket.jpg
Rocket.jpg
Rocket.jpg
Rocket.jpg
Rocket.jpg
Rocket.jpg

Kick off

Inception Report

Civil Society Dialogue

Consultations

Civil Society

Dialogue

Final Report

Project completion

Rocket.jpg

APR 2023

Heatmaps

bottom of page