top of page
Container Yard
Az EU és India közötti szabadkereskedelmi megállapodásról (FTA) és a beruházásvédelmi megállapodásról (IPA) folytatott tárgyalásokról

2022-ben az Európai Unió (EU) és az Indiai Köztársaság hivatalosan újraindította az EU–India tárgyalásokat egy kiegyensúlyozott, ambiciózus, átfogó és kölcsönösen előnyös szabadkereskedelmi megállapodásról (FTA), és külön tárgyalásokat indított a beruházásvédelmi megállapodásról (IPA). Az EU és India között a szabadkereskedelmi megállapodásról szóló kezdeti tárgyalások 2007-ben kezdődtek, de 2013-ban felfüggesztették őket.

 

Az Európai Bizottság nyilatkozataival összhangban a jelenlegi tárgyalások átfogó célja "az EU és India közötti jelentős kereskedelmi és befektetési potenciál maximalizálása". India és az EU már most is fontos kereskedelmi partnerek. Az EU India harmadik legnagyobb kereskedelmi partnere, 2021-ben az indiai kereskedelem közel 11%-át adja. India az EU 10. legfontosabb kereskedelmi partnere, 2021-ben az EU kereskedelmének több mint 2%-át adja. India tehát lehetőséget jelent a gazdasági növekedésre és a munkahelyteremtésre. Ezenkívül, mint minden uniós szabadkereskedelmi megállapodás, ez a jövőbeli megállapodás is várhatóan ambiciózus és végrehajtható rendelkezéseket fog tartalmazni a kereskedelemről és a fenntartható fejlődésről, valamint elő fogja mozdítani a magas környezetvédelmi és munkaügyi normákat az EU-ban és Indiában.

Erről a kereskedelmi és fenntarthatósági hatásvizsgálatról

A kereskedelem fenntarthatósági hatásvizsgálata egy átfogó elemzése annak a lehetséges hatásnak, amelyet az Európai Unió és az Indiai Köztársaság között megkötött szabadkereskedelmi megállapodás és befektetésvédelmi megállapodás gyakorolhat a gazdaságra, a társadalmi életre, a környezetre és az emberi jogok gyakorlására Indiában, ill. az EU (beleértve az EU legkülső régióit). Az értékelés gazdasági modellezésre, szakirodalmi áttekintésre, statisztikai adatelemzésre, valamint folyamatos és széles körű érdekelt felekkel folytatott konzultációkra támaszkodik.

 

A hatásterületekhez kapcsolódóan az elemzés négy fenntarthatósági pillérből áll: a gazdasági, a társadalmi, a környezeti és az emberi jogokkal kapcsolatos. Ezenkívül esettanulmányokon keresztül a SIA mélyreható elemzést ad konkrét kérdésekről.

Contact us

If you would like to be informed regularly about the project or get in touch with us, please fill in the contact form.

contact

Project Timeline

JAN 2023

FEB 2023

MAR 2023

MAR - JUL 2023

SEP 2023

SEP 2023

OCT 2023

Rocket.jpg
Rocket.jpg
Rocket.jpg
Rocket.jpg
Rocket.jpg
Rocket.jpg
Rocket.jpg

Kick off

Inception Report

Civil Society Dialogue

Consultations

Civil Society

Dialogue

Final Report

Project completion

Rocket.jpg

APR 2023

Heatmaps

bottom of page